Escalop de pui cu maioneza si rosii deshidratate
PrinteazaO reteta de Escalop de pui cu maioneza si rosii deshidratate din: piept de pui, parmezan, sare cu aroma de usturoi, tarhon, pesmet, ou, lapte, ulei, maioneza, pasta de rosii deshidratate, ciabatta, salata asortata si ridichi.
- 1 piept de pui
- 25 g parmezan, razuit
- un praf de sare cu aroma de usturoi
- cateva frunze de tarhon, tocate
- 50 g pesmet
- 1 ou batut cu 1 lingura lapte
- 2 linguri ulei
- 2 linguri maioneza
- 2 linguri pasta de rosii deshidratate
- 1/2 paine ciabatta, taiata in doua
- salata asortata, pentru servit
- 80 g ridichi, taiate felii
Mod de preparare:
taie pieptul de pui in doua felii subtiri si aplatizeaza-le cu ajutorul ciocanului de lemn, ca pentru snitel. Combina parmezanul, sarea aromata, tarhonul si pesmetul si adauga piper.
Da escalopul prin oul batut si apoi prin amesteul de pesmet; repeta procedeul pentru a dubla crusta.
Prajeste in uleiul incins, 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc si se patrund. Amesteca maioneza cu pasta de rosii deshidratate, unge painea cu acest amestec si apoi asaza deasupra escalopul. Serveste cu salata.
Escalop de pui cu maioneza si rosii deshidratate
Pofta buna!