Lebăr de Casă – Savoare și Tradiție Românească din: ficat de porc, carne de porc, slanina, ceapa, usturoi, sare, piper negru, boia de ardei, maghiran, mate de porc. Această rețetă de lebăr de casă vă va transporta în inima tradițiilor culinare românești. Preparat cu ingrediente proaspete și multă pasiune, fiecare porție de lebăr este o […]
Escalop de pui cu morcovi
PrinteazaEscalop de pui cu morcovi din: piept de pui, vin, telina, dafin, morcovi, rosii, verdeata, sare, piper.
Ingrediente:
- 400 ml supă de pui
- 100 ml vin alb
- 1 tijă de ţelină, tăiată mărunt
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 frunză de dafin
- 4 piepţi de pui, fără piele şi os
- 1 mână de morcovi baby curăţaţi
- sare şi piper
- 16 roşii cherry, înjumătăţite şi uşor sărate pentru a extrage sucul
- 1 mănunchi de frunze de busuioc
- 2 felii de lămâie, tăiate mărunt
Mod de preparare:
Escalop de pui cu morcovi: Pune supa de pui si vinul într-o cratită, adaugă ţelina şi ierburile. Pune pieptul de pui şi fierbe uşor timp de 10 minute, până când carnea este pătrunsă.
Scoate carnea din supă si tine-o la cald, învelită în folie.
Adaugă morcovii în oala cu supă şi fierbe-i până se înmoaie, aproximativ 10 minute. Scoate-i şi lasă-i deoparte. Fierbe supa până când se reduce la jumătate, apoi asezonează.
Pentru a servi, feliază carnea si aranjeaz-o pe un platou alături de morcovi. Pune deasupra roşiile, frunzele de busuioc si lămâia tăiată mărunt, apoi stropeşte cu 1 -2 linguri din sos.
Pofta buna!