Escalop de pui cu morcovi
PrinteazaEscalop de pui cu morcovi din: piept de pui, vin, telina, dafin, morcovi, rosii, verdeata, sare, piper.
Ingrediente:
- 400 ml supă de pui
- 100 ml vin alb
- 1 tijă de ţelină, tăiată mărunt
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 frunză de dafin
- 4 piepţi de pui, fără piele şi os
- 1 mână de morcovi baby curăţaţi
- sare şi piper
- 16 roşii cherry, înjumătăţite şi uşor sărate pentru a extrage sucul
- 1 mănunchi de frunze de busuioc
- 2 felii de lămâie, tăiate mărunt
Mod de preparare:
Escalop de pui cu morcovi: Pune supa de pui si vinul într-o cratită, adaugă ţelina şi ierburile. Pune pieptul de pui şi fierbe uşor timp de 10 minute, până când carnea este pătrunsă.
Scoate carnea din supă si tine-o la cald, învelită în folie.
Adaugă morcovii în oala cu supă şi fierbe-i până se înmoaie, aproximativ 10 minute. Scoate-i şi lasă-i deoparte. Fierbe supa până când se reduce la jumătate, apoi asezonează.
Pentru a servi, feliază carnea si aranjeaz-o pe un platou alături de morcovi. Pune deasupra roşiile, frunzele de busuioc si lămâia tăiată mărunt, apoi stropeşte cu 1 -2 linguri din sos.
Pofta buna!