Escalop de somon cu macris
PrinteazaEscalop de somon cu macris din: somon, macris, vin, smantana, peste, ulei, esalote, sare, piper.
- 31.500 kg somon proaspăt tăiat în escalopuri fine
- 100 g măcriş înmuiat în apă sărată
- 1/4 l vin alb sec
- 1/2 l smântână
- l/4 kg peşte fume
- 100 ml ulei
- 80 g eşalote tăiate
- sare
- pîiper
Mod de preparare:
Puneţi pe foc, într-o caserolă, vinul alb, peştele fume şi adăugaţi eşalotele tăiate.
Adăugaţi apoi smântână. Lăsaţi totul la foc până capătă o oarecare consistenţă, încorporaţi, după aceea, măcrişul stors bine.
Puneţi sare şi piper peste somon, după care prăjiţi-l foarte puţin, deoarece câteva secunde de prăjire sunt suficiente pentru a rumeni somonul pe ambele părţi.
Pentru servire puneţi escalopurile pe farfurie şi turnaţi peste ele sosul de măcriş.
Poftă bună!