Escalop vienez

Printeaza

O reteta delicioasa de escalop vienez din: pulpa de vitel, faina, ulei, vin alb demisec, mustar, sare, piper si patrunjel.

Ingrediente:Escalop vienez

  • 700 g pulpa de vitel
  • 100 g faina
  • 100 ml ulei
  • 250 ml vin alb demisec
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • piper
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Taiati carnea in felii de circa 5-6 mm, presarati-o cu sare si piper, puneti-o intre doua folii de plastic si bateti-o usor cu ciocanul de snitele. Cerneti faina pe o farfurie intinsa si treceti feliile de carne prin aceasta.

Incingeti intr-o tigaie mare uleiul si puneti feliile de carne la prajit, la foc potrivit, spre mare. Dupa ce s-au rumenit bine pe o parte, intoarceti-le pe partea cealata si mai prajiti-le 2 minute la foc mic.

Scoateti-le pe o farfurie, acoperitile si pastrati-le la cald. In grasimea ramasa puneti mustarul si imediat turnati 150 ml de vin. Amestecati si in sosul format puneti feliile de carne prajite. Daca acestea absorb sosul din tigaie adaugati vinul si mai lasati la foc mic 1-2 minute.

Serveti escalopul fierbinte cu sosul ramas din tigaie si presarati deasupra patrunjel tocat marunt.

Escalop vienez

Escalop vienez

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.