Vitel in vin alb cu patrunjel din: ossobuchi (felii de pulpă de viţel cu tot cu os şi măduvă), ceapă, vin alb, suc de roşii, unt, ulei măsline, apa, sare, piper, faina, patrunjel, usturoi, coaja de lamaie. Ingrediente: 4 ossobuchi (felii de pulpă de viţel cu tot cu os şi măduvă) 1 ceapă mică 1 pahar vin alb 300 g […]
Escalop de vitel cu somon, slanina si cuisoare
PrinteazaEscalop de vitel cu somon, slanina si cuisoare din: supă de viţel, escalop de vitel, somon proaspăt, jambon crud, slănină, cuişoare, ceapa, hasme, vin alb, pătrunjel, sare, piper.
Carnea de vitel este o sursă bogată de proteine de înaltă calitate, vitamine și minerale esențiale. Conține în mod natural fier, zinc, vitaminele B și alte substanțe nutritive importante pentru funcționarea optimă a corpului.
Carnea de vitel poate fi gătită într-o varietate de moduri, inclusiv prăjită, friptă, la grătar, la cuptor sau în sosuri. Se recomandă gătirea rapidă a cărnii de vitel pentru a menține textura și suculența acesteia.
Ingrediente:
- 1 ceaşcă de supă de viţel
- 2 escalopi de viţel
- 2 felii de somon proaspăt
- 2 felii de jambon crud
- 2 felii de slănină
- 4 cuişoare
- 4 cepe mici
- 2 haşme
- 1 pahar de vin alb şi parfumat
- 1 legătură mică de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se toarnă puţină supă pe fundul unei crătiţi. Se aşază în ea escalopul de viţel, care se acoperă cu felii de somon, apoi cu jambon şi cu slănină.
Se sărează puţin, se piperează, se adaugă cuişoarele, cepele şi haşfna tăiate fin. Se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mic.
După 10 minute, se toarnă vinul. Se stinge focul imediat ce începe să se evapore şi se scoate escalopul de viţel, jambonul şi slănina. Se pun la o parte feliile de somon.
Se strecoară ce a mai rămas şi se mestecă la mixer împreună cu carnea. Se împarte acest amestec pe feliile, de somon şi se presară cu pătrunjel tocat. Se dă din nou în clocot câteva minute şi se serveşte.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!