Escalop de viţel cu sos de brânză
PrinteazaO reteta de escalop de vitel cu sos de branza din: vrabioara de vitel, parmezan, unt, faina, pesmet, ulei, rozmarin, vin alb sec, sare si piper.
- 400 g vrabioara de vitel
- 200 g parmezan ras
- 50 g unt
- 1 lingura faina
- 1 lingura pesmet
- 1 lingura ulei
- 2-3 fire de rozmarin
- 200 ml vin alb sec
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi vrăbioara de pielite şi tendoane, spălaţi-o, scurgeţi-o bine de apă şi tăiaţi-o în felii egale ca grosime. Presăraţi feliile de carne cu piper, puneţi-le pe fiecare într-o folie de plastic şi bateţi-le cu ciocanul de şniţele, până când se întind şi se subţiază uniform. Frigeţi-le pe un grătar sau pe o plită încinsă, la foc mare, câte 1 minut pe fiecare parte.
Puneţi apoi feliile de vrăbioară într-o tavă unsă cu ulei. Separat, topifi untul şi adăugaţi făina şi pesmetul. Ţineţi vasul la foc potrivit şi înainte ca făina să se îngălbenească, adăugaţi vinul, parmezanul şi 1 fir de rozmarin tocat mărunt. Condimentaţi după gust şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 3-4 minute, apoi turnaţi sosul peste feliile de carne din tavă.
Puneţi tava în cuptorul încins pentru 15-20 minute. Serviţi câte 2 felii de vrăbioară la o porţie, stropite cu sosul din tavă şi ornaţi cu crenguţe de rozmarin.
Escalop de viţel cu sos de brânză
Pofta buna!