Escalop de vitel cu sos de usturoi si lamaie

Printeaza

Escalop de vitel cu sos de usturoi si lamaie din: usturoi, supa, zeama de lamaie, amidon, escalop de vitel, mustar, lamaie.

Ingrediente:Escalop de vitel cu sos de usturoi si lamaie

Pentru sos:

  • 1 căpăţână usturoi
  • 150 ml supă de pui puţin sărată
  • 4 linguri zeamă proaspătă de lămâie
  • 2 linguriţe amidon

Pentru carnea de viţel:

  • 4 bucăţi escalop de viţel (de 115 g fiecare)
  • 1 linguriţă muştar
  • 1 lămâie tăiată felii subţiri

 

Mod de preparare:

Infăşori usturoiul în folie de aluminiu şi îl coci în cuptor, până când se înmoaie. După ce s-a răcit suficient, faci un capac în partea superioară a bulbului şi storci pulpa într-un castronel, apoi o pasezi bine.

Ungi bucăţile de muşchi cu muştar. Ornezi fiecare bucată cu trei felii de lămâie şi le frigi pe grătar, cât să fie bine pătrunse.

Le aşezi pe un platou şi le acoperi cu folie de aluminiu pentru a le păstra calde. Intr-o crăticioâră amesteci supa cu zeama de lămâie şi baţi amestecul cu amidonul.

Amesteci repede compoziţia cu usturoiul copt. Le pui la fiert la foc mediu şi le fierbi până când sosul s-a îngroşat puţin.

Torni cu o linguriţă sos peste carne şi serveşti preparatul imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.