Escalop de vitel cu sos de usturoi si lamaie
PrinteazaEscalop de vitel cu sos de usturoi si lamaie din: usturoi, supa, zeama de lamaie, amidon, escalop de vitel, mustar, lamaie.
Pentru sos:
- 1 căpăţână usturoi
- 150 ml supă de pui puţin sărată
- 4 linguri zeamă proaspătă de lămâie
- 2 linguriţe amidon
Pentru carnea de viţel:
- 4 bucăţi escalop de viţel (de 115 g fiecare)
- 1 linguriţă muştar
- 1 lămâie tăiată felii subţiri
Mod de preparare:
Infăşori usturoiul în folie de aluminiu şi îl coci în cuptor, până când se înmoaie. După ce s-a răcit suficient, faci un capac în partea superioară a bulbului şi storci pulpa într-un castronel, apoi o pasezi bine.
Ungi bucăţile de muşchi cu muştar. Ornezi fiecare bucată cu trei felii de lămâie şi le frigi pe grătar, cât să fie bine pătrunse.
Le aşezi pe un platou şi le acoperi cu folie de aluminiu pentru a le păstra calde. Intr-o crăticioâră amesteci supa cu zeama de lămâie şi baţi amestecul cu amidonul.
Amesteci repede compoziţia cu usturoiul copt. Le pui la fiert la foc mediu şi le fierbi până când sosul s-a îngroşat puţin.
Torni cu o linguriţă sos peste carne şi serveşti preparatul imediat.
Pofta buna!