Escalopuri vieneze de curcan cu foie gras
PrinteazaO reteta de escalopuri vieneze de curcan cu foie gras din: curcan, foie gras, oua, faina, pudra de migdale, pesmet, unt, sare si piper.
- 4 felii de curcan, mari si subtiri
- 4 felii de foie gras crud, decongelat
- 2 oua
- 50 g faina
- 30 g pudra de migdale
- 30 g pesmet
- 70 g unt
- sare
- piper macinat proaspat
Mod de preparare:
Asezati feliile de carne pe planseta. Puneti pe fiecare cate o felie de foie gras. Sarati si piperati. Pliati pieptul astfel incat ficatul sa ramana inauntru si fixati cu o scbitoare de lemn.
Puneti faina intr-o farfurie adanca. Spargeti ouale intr-o alta farfurie si bateti-le cu o furculita.Sarati si piperati
Intr-o a treia farfurie, amestecati bine pudra de migdale cu pesmetul. Incingeţi untul într-o tigaie neaderentă. Treceţi repede escalopurile împăturite prin făină, prin ou bătut şi, la urmă, prin amestecul de pesmet şi pudră de migdale.
Prăjiţi-le în untul încins, la foc iute, câte 2 min pe fiecare parte. Apoi, continuaţi prăjirea pe foc mic, câte 3 min pe fiecare parte. Serviţi escalopurile foarte fierbinţi, scoţând scobitorile.
Puteţi servi aceste escalopuri cu piure de mazăre. Fierbeţi mazărea într-o supă şi, apoi, mixaţi-o cu smântână groasă.
Escalopuri vieneze de curca cu foie gras
Pofta buna!