Escargots au beurre d’ail
PrinteazaMelcii reprezinta pentru multi simbolul bucatariei traditionale frantuzesti si sunt, probabil, primul fel de mancare pe care doreste sa-l incerce orice calator strain venit in Franta in cautare de aventuri culinare. Totusi, pentru a aprecia gustul melcilor e necesara deprinderea.
Maestrii bucatari mai inventivi au incercat sa foloseasca melcii pentru a crea retete noi, cu toate acestea, cei mai buni raman, indiscutabil, cei serviti foarte fierbinti, cu mult unt aromatizat cu usturoi.
Melcii se fierb mai intai intr-o zeama facuta cu vin alb si ceapa salota, pana cand se inmoaie carnea. Apoi se pun la loc in cochiliile lor, care se umplu pana la marginea superioara cu unt aromatizat, adica unt frecat bine cu mult usturoi zdrobit si patrunjel. Ideal ar fi ca untul sa umple perfect cochilia, astfel incat carnea din interior sa fie pe deplin acoperita.
Apoi, melcii se dau la cuptor sau se trag rapid la tigaie, pana ce untul se topeste si incepe sa sfaraie, fara a-si schimba culoarea. Pentru cei neinitiafi, gustul carnii de melc nu are nimic neobisnuit, ci este destul de neutru. Consistenfa este asemanatoare cu cea a scoicilor cu carnea ceva mai tare.
Escargots au beurre d’ail
Pofta buna!