Soiuri de struguri roşii pentru vin – 2 Industria vinului, aşa cum o ştim astăzi, există datorită proprietăţilor unice ale bobului de strugure. Strugurii copţi conţin o cantitate mare de zahăr natural, care se :ransformă, prin fermentaţie, în alcoo. Conţin, de asemenea, acizi esenţiali, care neutralizează gustul dulce, menţinând prospeţimea şi echilibrul vinului. Viticultorul stabileşte […]
Ce este vinul?
PrinteazaCe este vinul? Vinul este o băutură alcoolică făcută din sucul fermentat de struguri.
Din punct de vedere tehnic, orice fruct poate fi folosit pentru vin (adică mere, merisoare, prune etc.), dar dacă pe etichetă scrie doar „vin”, atunci este făcut cu struguri. (Apropo, strugurii de vin sunt diferiți de strugurii de masă ).
Strugurii de masă sunt cultivați astfel încât să-i facă mai atractivi din punct de vedere fizic. Sunt mai mari, fără semințe, cu pulpă mai groasă și piele mai subțire. Strugurii de masă au mai puțină aciditate și, de asemenea, mai puțin zahăr decât un struguri de vin.
Strugurii de vin sunt cultivați pentru a produce cei mai dulci și mai puternici struguri. Sunt mai mici, pline de semințe, au coaja mai groasă și un conținut mai mare de suc (comparativ cu pulpa). Strugurii de vin sunt delicati si greu de transportat. Când mănânci un struguri de vin proaspăt, ei se despart, lăsându-ți semințe amare crocante și coaja de struguri mestecată.
Aproximativ 90% din strugurii cultivați din lume sunt Vitis vinifera . Vitis vinifera este denumită în mod obișnuit vița de vie europeană, care are rădăcini ancestrale în Iran. Include struguri de vin precum Cabernet Sauvignon și struguri de masă precum strugurii Red Globe.
Strugurii de vin au nevoie de un sezon întreg pentru a se coace și, astfel, vinul este produs doar o dată pe an.
Când vezi pe etichetă un an de recoltă, acesta este anul în care strugurii au fost culesi și transformați în vin. Sezonul de recoltare în emisfera nordică (Europa, SUA) este din august–septembrie, iar sezonul de recoltare în emisfera sudică (Argentina, Australia) este din februarie–aprilie.
Vinuri: Soiuri de struguri 1
Soiuri de struguri roşii pentru vin – 1 Deşi specificul regional şi tehnicile de vinificare joacă un rol important, soiul în sine sau amestecul de soiuri sunt elementele care au cea mai mare influenţă în determinarea gustului unui vin. Familiarizarea cu unele dintre cele mai apreciate soiuri de struguri este cea mai bună modalitate de […]
Savurati!