Extras de oase (glace)

Printeaza

Extras de oase 

Extrasul de oase este o pastă gelatinoasă, care se obţine prin fierbere din oase de viţel, de porc sau de vacă. Oasele sparte se prăjesc (fără grăsime) în cuptor, pînă se rumenesc. Se scot din cuptor, se scurg de grăsimea pe care au ăsat-o, se pun într-o oală cu apă şi se fierb la foc moale timp de 16 ore.

Zeama obţinută se strecoară într-un alt vas, se curăţă de grăsime şi se lasă să fiarbă în conti­nuare, la foc încet, pină devine groasă şi cleioasă. Acest lichid cleios se toarnă în vase de tablă şi se păs­trează la loc rece şi uscat, folosindu-se atunci cînd este nevoie.

So foloseşte la dresul şi îmbunătăţirea sosurilor. Afară de faptul că este gustos, el ajută la legarea sosurilor reci, care se folosesc la glasarea diferitelor preparate.

Se prepară complet fără sare.

 

Extras de oase (glace)

Extras de oase (glace)

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.