Tocăniţa Lancashire s-a născut în vremuri mai puţin îmbelşugate şi trezeşte azi o anumită nostalgie. In secolul XIX, în condiţiile industrializării din nordul Angliei, femeile munceau în ţesătorii de bumbac, nemaiavând suficient timp şi energie pentru a pregăti o mâncare mai pretenţioasă. Tocăniţa Lancashire putea fi pregătită dimineaţa şi lăsată nesupravegheată, să fiarbă la foc […]
Faggots – tradiţională în Ţara Galilor şi renumită în întreaga Mare Britanie
PrinteazaFaggots reprezintă o combinaţie unică de măruntaie, tradiţională în Ţara Galilor şi renumită în întreaga Mare Britanie, în special în zona industrială din nord (unde se numesc şi „raţe aromate”).
Muncitorii din minele de cărbune au avut o contribuţie majoră la consolidarea rolului acestor chiftele în analele istoriei culinare engleze, ele fiind mâncarea de prânz pe care o luau aceştia cu ei în mină.
In timpul celui de-al Doilea Război Mondial, odată cu raţionalizarea alimentelor, foggots şi-au câştigat faima în rândurile unei populaţii dispuse să mănânce orice.
Numele provine din latină, de la un cuvânt care însemna „mănunchi”, ceea ce nu este deloc surprinzător, având în vedere aspectul lor.
Primul ingredient folosit la pregătirea acestui fel de mâncare este ficatul de porc, la care se adaugă măruntaie sau carne de pe burtă.
Carnea se toacă mărunt, împreună cu condimente şi miez de pâine sau altă umplutură, şi se formează chiftele rotunde. Ele se coc apoi în cuptor la temperatură scăzută.
De obicei se servesc cu sos de ceapă şi piure de cartofi.
Faggots
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Pui Chu Hou
Chu Hou era numele unui bucătar care lucra în apropierea provinciei Canton la începutul secolului XIX. Se crede că el a inventat atât faimoasa pastă de soia care poartă acelaşi nume, cât şi mai multe feluri de mâncare din carne de pui şi fructe de mare, pentru prepararea cărora se folosea această pastă. Pasta de […]
Pofta buna!