Fajita de creveţi cu salsa de roşii
PrinteazaO reteta delicioasa de fajita de creveti cu salsa de rosii din: ulei de floarea soarelui, ardei iute, seminte de cumin, ceapa rosie, usturoi, ardei grasi, dovlecei, foi de tortilla, stiuleti de porumb, corinadru, sare, piper, iaurt degresat, rosii, ceapa, coriandru, usturoi si suc de lamaie.
- 1 lingură ulei de floarea-soarelui
- 1-2 ardei iuţi roşii proaspeţi, fără seminţe, tocaţi mărunt
- 2 linguriţe seminţe de cumin
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 125 g ceapă roşie, tocată mărunt
- 2 ardei graşi galbeni sau portocalii, tocaţi mărunt
- 2 ardei graşi roşii, tocaţi mărunt
- 300 g dovlecei, tăiaţi cubuleţe
- 200 g ştiuleţi de porumb tânăr, tăiat în bucăţele de 1 cm
- 8 foi mari de tortilla
- 450 g creveţi fierţi sau decongelaţi (în cazul în care au fost congelaţi)
- 2 linguri coriandru proaspăt, tocat
- sare şi piper negru
- 300 g iaurt degresat
pentru salsa:
- 500 g roşii, fără seminţe, descojite, tocate mărunt
- 75 g ceapă, tocată foarte fin
- 1-2 ardei iuţi roşii, proaspeţi, fără seminţe, tocaţi
- 1 lingură coriandru proaspăt, tocat
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 1 lingură suc de lămâie sau lămâie verde, proaspăt stors
ornare:
- frunze proaspete de coriandru şi lămâie verde
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la I90°C. Se amestecă toate ingredientele pentru salsa.
Se pun într-un castron pentru servit si se lasă deoparte.
Se încălzeşte uleiul într-un tuci şi se prăjesc ardeiul iute, seminţele de cumin, usturoiul, ceapa şi ardeii graşi timp de 5-6 minute, până când s-au înmuiat.
Se adaugă dovleceii şi porumbul şi se continuă prăjirea 4-5 minute până când se înmoaie puţin.
Se împachetează foile de tortilla în folie şi se încălzesc în cuptor 5 minute. Se adaugă creveţii peste legume şi se prăjesc rapid.
Se adaugă şi coriandrul. Se sărează şi se piperează după gust. Se scoate totul pe o farfurie mare.
Pentru servit, fiecare persoană va pune pe o foaie caldă de tortilla iaurt, apoi amestecul de creveţi şi deasupra salsa.
Foaia este apoi rulată şi se mănâncă cu mâna.
Se pot folosi şi tacâmuri. în acest caz, se adaugă salsa rămasă şi se ornează cu coriandru şi lămâie verde.
Fajita de creveţi cu salsa de roşii
Poftă bună!