Fajitas cu pui fript
PrinteazaFajitas cu pui fript din: piept si pulpe de pui, ceapa, ardei gras, tortillas, ulei de masline, otet de mere, miere, apa, zeama de lamaie, sos worcestershire, usturoi, oregano.
- 600-700 g piept si pulpe de pui, fara piele, oase si grasime
- 2 cepe galbene medii, taiate pestisori de circa 6 mm grosime
- 1 ardei gras rosu mare, taiat felii de circa 6 mm grosime
- 1 ardei gras verde, mare, taiat felii de circa 6 mm grosime
- 4-6 tortillas
marinata:
- 1/2 cana ulei de masline
- 2 linguri otet de mere
- 1 lingurita miere
- 1/4 cana apa
- 1 lingura zeama de lime sau lamaie
- 1/4 lingurita sos Worcestershire
- 3 catei de usturoi, tocati marunt
- 1/2 lingurita oregano
Mod de preparare:
Bateţi puţin carnea, să uniformizaţi grosimea. Preparaţi marinata combinând toate ingredientele. Puneţi 2/3 din ea într-un castron şi amestecaţi-o cu carnea. Puneţi ceapa şi ardeii în restul de marinată. Lăsaţi totul la frigider, 2-3 ore.
Scoateţi din marinată carnea şi legumele, scurgeţi-le. încingeţi 1 lingură de ulei într-o tigaie mare, cu fund gros. Puneţi în tigaie ceapa şi ardeii, prăjiţi-le cu foc un pic mai mare, până se înmoaie (5-6 min), fără să se ardă. Amestecaţi frecvent. Puneţi carnea pe grătar, la foc iute.
Când este gata, tăiaţi-o fâşii subţiri. încălziţi foile de tortilla, puneţi pe fiecare câte o porţie de carne şi legume prăjite, stropiţi cu un pic de marinată. Puteţi pune iaurt, smântână şi/sau sosul picant preferat. Serviţi imediat.
Fajitas cu pui fript
Pofta buna!