Fajitas cu pui fript

Printeaza

Fajitas cu pui fript din: piept si pulpe de pui, ceapa, ardei gras, tortillas, ulei de masline, otet de mere, miere, apa, zeama de lamaie, sos worcestershire, usturoi, oregano.

Ingrediente:Fajitas_cu_pui_fript_4

  • 600-700 g piept si pulpe de pui, fara piele, oase si grasime
  • 2 cepe galbene medii, taiate pestisori de circa 6 mm grosime
  • 1 ardei gras rosu mare, taiat felii de circa 6 mm grosime
  • 1 ardei gras verde, mare, taiat felii de circa 6 mm grosime
  • 4-6 tortillas

marinata:

  • 1/2 cana ulei de masline
  • 2 linguri otet de mere
  • 1 lingurita miere
  • 1/4 cana apa
  • 1 lingura zeama de lime sau lamaie
  • 1/4 lingurita sos Worcestershire
  • 3 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1/2 lingurita oregano

 

Mod de preparare:

Bateţi puţin carnea, să uniformizaţi grosimea. Preparaţi marinata combinând toate ingredientele. Puneţi 2/3 din ea într-un castron şi amestecaţi-o cu carnea. Puneţi ceapa şi ardeii în restul de marinată. Lăsaţi totul la frigider, 2-3 ore.

Scoateţi din marinată carnea şi legumele, scurgeţi-le. încingeţi 1 lingură de ulei într-o tigaie mare, cu fund gros. Puneţi în tigaie ceapa şi ardeii, prăjiţi-le cu foc un pic mai mare, până se înmoaie (5-6 min), fără să se ardă. Amestecaţi frecvent. Puneţi carnea pe grătar, la foc iute.

Când este gata, tăiaţi-o fâşii subţiri. încălziţi foile de tortilla, puneţi pe fiecare câte o porţie de carne şi legume prăjite, stropiţi cu un pic de marinată. Puteţi pune iaurt, smântână şi/sau sosul picant preferat. Serviţi imediat.

Fajitas cu pui fript

Fajitas_cu_pui_fript_1

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.