Fajitas de pui

Printeaza

Fajitas de pui din: usturoi, iaurt, paprika, chimion, coriandru, oregano, piept de pui, rosii, ceapa, ardei iute, tortilla, avocado.

Ingrediente:Fajitas de pui

  • 2 căţei de usturoi, raşi fin
  • 150g de iaurt
  • 1/2 linguriţă de paprika afumată
  • câte 1/2 linguriţă de chimion măcinat, coriandru şi oregano
  • 200g piept de pui, tăiat în minifileuri
  • 2 roşii, tocate
  • 1 ceapă mică roşie, tocată fin
  • 1 ardei iute verde, seminţele îndepărtate, tocat fin
  • 4 linguri de coriandru, tocat
  • zeama de la 1 lime
  • 2 tortilla cu seminte
  • 1 avocado, tăiat pe jumătate, sâmburele îndepărtat

 

Mod de preparare:

Amestecă iaurtul cu usturoiul. Pune 2 linguri într-un bol, adaugă condimentele şi amestecă bine. Adaugă puiul şi amestecă-l, astfel încât să fie acoperit uniform de sos.

Incinge o tigaie-grill şi găteşte puiul timp de 5 minute, întorcându-l o dată, până când este bine pătruns, dar încă moale. (Dacă vrei să prăjeşti puiul, unge o tigaie nonaderentă cu puţin ulei înainte de a adăuga condimentele, altfel se vor arde.)

Amestecă roşiile cu ceapa, ardeiul iute (dacă foloseşti), coriandrul şi zeamă de lime după gust. Incălzeşte lipiile tortilla conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Scoate pulpa de avocado cu ajutorul unei linguri, zdrobeşte fiecare jumătate pe o tortilla, apoi adaugă puiul şi salata salsa, urmată de sosul de iaurt. Rulează lipiile şi mănâncă-le fierbinţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.