Falafel cu coriandru, chili si sos de iaurt
PrinteazaFalafel cu coriandru, chili si sos de iaurt din: boabe de năut din conservă, ceapa, usutroi, patrunjel, cumin măcinat, coriandru măcinat chili, faina, sare, ulei de floarea-soarelui, lipii, lamaie, cuşcuş, sucul şi coaja de lămâie, ulei de măsline, ceapa verde, castravete, rosii, iaurt degresat, menta, sare, piper.
Ingrediente:
- 400 g boabe de năut din conservă
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 1 legătură pătrunjel tocat
- 1 linguriţă cumin măcinat
- 1 linguriţă coriandru măcinat
- 1 praf chili
- 2 linguri făină
- sare
- ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
- lipii şi lămâie pentru servit
Pentru tabouleh:
- 200 g cuşcuş
- sucul şi coaja rasă de la 1 lămâie
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 cepe verzi
- 1 castravete
- 2 roşii
- 1 legătură pătrunjel
Pentru sosul de iaurt:
- 150 ml iaurt degresat
- 1 mână mentă proaspătă
- sare, piper
Mod de preparare:
Se scurge năutul şi se pasează cu usturoi şi ceapă tocată, pătrunjel şi mirodenii; se adaugă făină şi un praf de sare.
Se modelează 12-16 chifteluţe, care se rumenesc în ulei încins (cca 3 min).
Se pun deoparte 2-3 linguriţe de suc de lămâie. Se aşază cuşcuşul într-un castron mare, cu coaja şi restul de suc de lămâie.
Se adaugă ulei şi 325 ml apă; se acoperă cu un capac şi se lasă să se înmoaie 5 min. până absoarbe toată apa.
Apoi se amestecă şi se adaugă ceapa tocată, castravetele şi roşiile, apoi pătrunjelul tocat, sare şi piper.
Restul de suc de lămâie se amestecă împreună cu mentă, iaurt, sare şi piper.
Chifteluţele falafel se servesc cu lipii, cuşcuş şi sos de iaurt cu mentă.
Falafel cu coriandru, chili si sos de iaurt
Pofta buna!