Falafel cu cartofi

Printeaza

Intr-un robot, mărunţeste 2 lipii, rupte bucăţi, 1 linguriţă seminţe de chimen, 60 g seminţe de susan, 2 linguriţe coriandru măcinat si o linguriţă paprika afumată. Coace la cuptorul cu microunde 600 g cartofi în coajă, până se înmoaie, apoi scoate miezul copt cu o lingură, pune-l în robot, adaugă 400 g mazăre din conservă, scursă, zeama de la 1/2 lămâie si 2 linguri pastă de tahina.

Procesează până amestecul devine cremos. Modelează 24 bile, apoi trece-le prin 2-3 linguri de seminţe de susan. Dă-le la frigider până le prăjesti. Incinge 4 linguri ulei de floarea soarelui si prăjeste falafelul în 2 sau 3 transe, timp de 2 min, până se rumenesc chifteluţele. Scurge-le pe un ţervet de hârtie.

Falafel cu cartofi

Falafel cu cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.