Falafel cu salata de rosii si castraveti
PrinteazaFalafel cu salata de rosii si castraveti din: naut, usturoi, ceapa, patrunjel, coriandru, sare, piper, coriandru, cumin, menta, ulei, rosii, castraveti, ridichi, mustar, pasta de susan, lamaie.
Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania.
Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi aromatice. Falafelul este o opțiune preferată pentru vegetarieni și vegani, deoarece nu conține carne sau ingrediente de origine animală.
- 500 g boabe de năut uscate
- 1 căţel de usturoi pisat
- 1 ceapă tocată
- 2 legături pătrunjel, tocat
- 1 legătură coriandru, tocat
- 1 1/2 linguri sare
- 1 1/2 linguriţe piper pisat
- 1 linguriţă coriandru pisat
- 1 linguriţă cumin măcinat
- 2 frunze de mentă tocate
- ulei
Ingrediente salată:
- 4 roşii
- 4 castraveţi
- 1 legătură de ridichi
Ingrediente sos:
- 1 linguriţă muştar
- 2 linguri pastă de susan (tahini)
- 2 lămâi
Mod de preparare:
Se aşază boabele de năut într-un castron mare şi se adaugă apă, astfel încât să le acopere cu 5 cm. Se dau la frigider peste noapte.
Se scurge apa de la boabele de năut şi se călesc cu usturoi şi ceapă; apoi se pasează sau se dau prin maşina de tocat. Se adaugă pătrunjel, coriandru, sare, piper, cumin şi mentă şi se mai pasează o dată.
Se încinge uleiul într-o tigaie mare. Se modelează chifteluţe din compoziţia de năut şi se prăjesc cca 3 min. pe toate părţile, până se rumenesc.
Se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie şi se servesc cu lipie, salată de legume, muştar şi pastă de susan (tahini).
Falafel cu salata de rosii si castraveti
Pofta buna!