Falafel cu sos
PrinteazaFalafel cu sos din: falafel, sos tomat, busuioc, zeama de lamaie, ulei de masline, zahar tos, cimbru si ceapa rosie.
Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania.
Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi aromatice. Falafelul este o opțiune preferată pentru vegetarieni și vegani, deoarece nu conține carne sau ingrediente de origine animală.
Năut sau fasolea: Aceasta este componenta principală a falafelului și furnizează proteine, fibre și nutrienți esențiali.
Condimente și ierburi: Printre cele mai comune condimente folosite se numără coriandru, pătrunjel, usturoi, chimion, turmeric, coriandru măcinat, sare și piper. Acestea oferă falafelului gustul său specific și aromat.
- 300 g falafel, decongelate
- 350 g sos tomat picant pentru paste
- 4 cornuri
- busuioc pentru ornat
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita zahar tos
- 1 lingurita cimbru, tocat
- 1 ceapa rosie, tocata marunt
Mod de preparare:
Amesteca falafelul cu zeama de lămâie, 1 lingură ulei de măsline, zahărul tos si verdeaţa. Lasă sa stea 10 minute pentru a se îmbiba cu sucurile şi apoi înfige pe ţepuşe.
Intr-un vas încinge uleiul rămas şi prăjeşte ceapa 10 minute, până când se rumeneşte. Adaugă sosul şi fierbe înăbuşit 5 minute. Incinge grătarul şi frige chiftelele 10 minute, întorcând din când în când, până când se rumenesc.
Taie cornurile pe jumătate, adaugă o lingură de sos cu ceapă, pune deasupra falafel după ce le scoţi de pe ţepuşe, ornează cu busuioc.
Pofta buna!