Falafel, tabbouleh şi iaurt cu lămaie

Printeaza

Falafel, tabbouleh şi iaurt cu lămaie din: cuscus, lamai, ulei de masline, ceapa verde, castravete, menta, patrunjel, iaurt.

Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi aromatice. Falafelul este o opțiune preferată pentru vegetarieni și vegani, deoarece nu conține carne sau ingrediente de origine animală.

 

 

 

 

Ingrediente:Falafel_tabbouleh_si_iaurt_cu_lamie

  • 16 bucăţi de falafel, gata preparate
  • 200g cuşcuş
  • sucul de la 2 lămâi şi coaja rasă de la una singură
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 legătură de ceapă verde, tocată mărunt
  • 1 castravete, tăiat pe jumătate şi feliat
  • 1 legătură mică de mentă, tocată grosier
  • 1 legătură mare de pătrunjel, tocat grosier
  • 150ml de iaurt natural

 

Mod de preparare:

Preparaţi chiftelele conform instrucţiunilor de pe pachet (amestec pentru falafel se găseşte în magazinele arăbeşti sau la secţiunea cu mâncare etnică a marilor supermarketuri) şi puneţi apă Ia fiert.

Aşezaţi cuşcuşul într-un bol mare, turnaţi deasupra 325ml de apă fiartă, acoperiţi, apoi lăsaţi cinci minute, până când se absoarbe toată apa.

Bateţi uşor cuşcuşul cu o furculiţă, apoi amestecaţi zeama de la o lămâie şi jumătate, coaja de lămâie, uleiul de măsline, ceapa verde, castravetele, menta şi trei sferturi din pătrunjel, apoi asezonaţi cu sare şi piper. Aşezaţi pe un platou mare.

Amestecaţi restul de zeamă de lămâie şi pătrunjel cu iaurtul şi aşezaţi cu lingura într-un bol mic.

Tăvăliţi falafelul fierbinte prin salata de cuşcuş şi serviţi cu sosul de iaurt alături.

Falafel, tabbouleh şi iaurt cu lămaie

Falafel_tabbouleh_si_iaurt_cu_lamie

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Falafel cu aroma de usturoi

Falafel cu aroma de usturoi din: farro, naut, arrdei iuti, coriandru, patrunjel, usturoi, sare, chimion, piper, condimente, ulei de masline, suc de lamaie, faina de naut, praf de copt, ulei. Farro este o sursă excelentă de nutrienți esențiali, cum ar fi proteinele, fibrele și carbohidrații complecși. De asemenea, este bogat în vitamine și minerale, cum […]

 

Reteta zilei: Shaorma cu falafel

Shaorma cu falafel din: naut, faina, patrunjel,usturoi, chimion, coriandru, chili, sare, piper, tahini, suc de lamaie, rosii, feta, salata,lipii. Ingrediente: 2 conserve naut 3 linguri faina 3 linguri de pătrunjel 4 catei usturoi 2 lingurițe chimion 2 lingurite coriandru 1 linguriță pudra chili ½ lingurita sare 1 praf piper negru 4 linguri tahini 3 linguri […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.