Falci de porc confiate
PrinteazaFalci de porc confiate din: falci de porc, vin, usturoi, cimbrisor, untutra, sare, piper.
- 2 falci de porc
- 100 ml vin alb
- 4 căţei usturoi
- 2 crenguţe rozmarin
- cimbrişor
- 1 kg untură
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fălcile se pun într-un vas, se adaugă usturoiul curăţat, rozmarinul şi cimbrişorul, se toarnă vinul şi se lasă la rece pentru o noapte.
In ziua următoare se scoate, se şterge cu prosoape de hârtie şi se freacă uşor cu sare şi piper, apoi se trage la tigaie la foc mare în puţină untură încinsă.
Se aşază într-un vas termorezistent şi se toarnă peste untură fierbinte, atât cât să acopere.
Se introduce în cuptorul preîncălzit şi se lasă la confiat 7-9 ore, la 95 grade. Se face proba acului, după care se scoate din cuptor şi se lasă la odihnitt circa 10 minute, apoi se scoate carnea din untură.
Se serveste caldă sau rece.
Falci de porc confiate
Pofta buna!