Fantezie in alb si negru

Printeaza

O reteta delicioasa de fantezie in alb si negru din: faina, zahar, ulei, oua, praf de copt, sare, unt, cacao, gem, nuci, ciocolata alba, lapte.

Ingrediente blat:Fantezie in alb si negru

  • 240 g faina
  • 200 g zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare

Ingrediente crema:

  • 200 g unt
  • 200 g zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri gem fructe de pădure
  • 2 linguri nuci măcinate

Ingrediente glazura:

  • 200 g ciocolată albă
  • 50 ml lapte
  • 50 g unt

Mod de preparare:

Se bat albuşurile spu­mă cu un praf de sare, se adaugă zahărul şi se con­tinuă baterea până devi­ne o spumă tare, ca pen­tru bezea. Se pun gălbe­nuşurile frecate separat cu uleiul, iar la final se adau­gă făina cernută cu praful de copt. Compoziţia ob­ţinută se coace într-o ta­vă dreptunghiulară un­să şi tapetată cu făină circa 35-40 de minute.

Pentru cremă, se freacă untul spumă cu zahărul, se adaugă cacaua, 4 linguri gem de fructe de pădure şi nuca măcinată. Se lasă la fri­gider până este gata blatul.

Pentru glazură, se ta­ie ciocolata bucăţele, se amestecă cu laptele şi se fier­be în bain-marie până se to­peşte. Se ia de pe foc, se lasă puţin la răcit şi se amestecă cu untul.

Se taie blatul în două foi, se întinde um­plutura între cele două foi, se unge deasupra cu un strat subţire de gem şi se toarnă glazura caldă, nivelând-o cu un cuţit. Se lasă la frigider câteva ore şi apoi se taie după dorinţă.

Fantezie in alb si negru

Fantezie in alb si negru

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.