Fantezie cu aroma de cafea
PrinteazaO reteta delicioasa de fantezie cu aroma de cafea din: oua, zahar, ulei, amidon, cacao, faina, nuca, praf de copt, sare, lapte praf, frisca, cafea instant, gelatina, ciocolata alba, unt, ciocolata neagra.
- 6 ouă
- 150 g zahăr
- 3 linguri ulei
- 40 g amidon alimentar
- 20 g pudră de cacao
- 100 g făină
- 100 g miez de nucă măcinat
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
Ingrediente crema:
- 4 gălbenuşuri
- 200 g zahăr
- 50 g lapte praf
- 500 ml friscă
- 3 linguri cafea instant
- 10 g gelatină
Ingrediente glazura:
- 300 g ciocolată albă
- 50 g unt
Ingrediente decor:
- 100 g ciocolată neagră
- 1 lingură unt
Mod de preparare:
Se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul treptat, bătându-se în continuare până când albuşurile devin tari, lucioase, ca la bezea. Separat, se freacă gălbenuşurile cu uleiul până când compoziţia îşi dublează volumul, apoi se amestecă cu albuşurile.
Se adaugă făina cernută cu praful de copt, pudra de cacao şi amidonul. La sfârşit, se adaugă nuca şi se amestecă uşor. Se coace într-o formă de tort, unsă şi tapetată 35-40 de minute.
Intre timp, se prepară crema, frecând gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă laptele praf şi cafeaua dizolvată într-o ceaşcă de apă. Compoziţia se fierbe la bain-marie, amestecând permanent, până se îngroaşă.
Se lasă la răcit. Când este călduţă, se adaugă gelatina înmuiată în apă rece, iar când este complet rece, se adaugă frişca şi se omogenizează.
Se taie blatul de tort în trei şi se pune cremă între părţi. Deasupra tortului se toarnă glazura preparată din ciocolata albă topită cu untul.
Se decorează cu ciocolată neagră topită şi frecată cu unt.
Pofta buna!