Chiftele de Cartofi cu Spanac și Nuci – Rețetă de post delicioasa din: cartofi, spanac, nuci, drojdie, paprika, fulgi de ovaz, sare, piper, ulei. Descoperiți această rețetă unică de chiftele de cartofi de post, imbogățită cu spanac proaspăt și nuci crocante. O alegere ideală pentru cei care caută o opțiune sățioasă și plină de nutrienți. […]
Fantezie cu bezea
PrinteazaFantezie cu bezea din: ciocolata menaj, lapte, blaturi de bezea, smantana, oua, zahar pudra, portocale.
Ingrediente:
- 200 g ciocolata menaj
- 3 linguri de lapte
- 2 blaturi de bezea
- 25 cl smantana lichida foarte rece
- 6 galbenusuri
- 120 g de zahar pudra
- portocale confiate
Mod de preparare:
Fantezie cu bezea: Topesti ciocolata cu laptele la bain-marie. Rupi bezeaua in bucati mari. Bati bine galbenusurile cu zaharul pana obtii un amestec aproape alb.
Pui vasul cu amestecul de zahar sa fiarba la bain-marie timp in care amesteci pana vei obtine o crema de consistenta smantanii.
Tragi de pe foc si lasi sa se odihneasca inainte de a adauga ciocolata topita. Amesteci bine apoi.
Bati smantana bine si incorporezi in compozitie. Torni toata compozitia intr-o forma tapetata cu hirtie de copt, intercaland bucatile de bezea.
Dai la congelator o ora, dupa care lasi la frigider pana la momentul servirii cind oferi invitatilor felii decorate cu portocale confiate.
Pofta buna!
Vin Fiert cu Lavandă și Vanilie – Elixir Aromatic de Iarnă
Vin Fiert cu Lavandă și Vanilie – Elixir Aromatic de Iarnă din: vin rosu sec, zahar, baton de vanilie, crengute de lavanda, coaja de lamaie, anason, scortisoara. Ingrediente: 1 litru de vin roșu sec 2 linguri de zahăr (sau miere) 1 baton de vanilie, tăiat pe lungime 2-3 crenguțe de lavandă proaspătă (sau 1 linguriță […]