Fantezie cu fructe
PrinteazaFantezie cu fructe din: aluat, frisca, fructe, intaritor frisca, zahar, ciocolata.
- 1 pachet aluat de patiserie
- 1 cană frişcă (250 ml)
- fructe proaspete (căpşuni, zmeură, piersici, struguri)
- 1 întăritor de frişcă
- 3 linguri zahăr
- 2 ciocolate mici
Mod de preparare:
Se întind trei felii de aluat, de circa 5 cm diametru. Se taie trei cercuri. Se coc în cuptorul preîncălzit la 180° C până când devin aurii, se scot şi se lasă la răcit. Se amestecă frişca cu întăritorul până se obţine o cremă groasă.
Se unge prima felie de blat cu 1/3 din această spumă şi se pun deasupra fructe. Se acoperă cu a doua felie şi se continuă în acelaşi mod. Se unge felia de deasupra cu restul de frişcă, se ornează cu fructe şi cu fâşiuţe de ciocolată. Se lasă să se răcească. Se taie cu un cuţit foarte ascuţit.
Poftă bună!