Fantezie cu nuci

Printeaza

O reteta delicioasa cu  nuci, oua, zahar, zahar vanilat, rom, faina, praf de copt, mac, frisca, cirese confiate .

Ingrediente blat:Fantezie cu nuci

  • 5 ouă
  • 150g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 250 g nuci măcinate
  • 2 linguri rom
  • 100 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 3 linguri cu mac

Ingrediente umplutura:

  • 300 g friscă

Ingrediente decor:

  • 300 g nuci
  • 100 g zahăr
  • 20 cireşe confiate

Mod de preparare:

Se bat gălbenuşurile spu­mă. Se adaugă câte puţin zahăr şi zahărul vanilat, con­tinuând să se bată până se obţine o compoziţie cremoasă. Se amestecă apoi cu nuci­le măcinate, macul şi romul.

Se încorporează treptat făi­na cernută cu praful de copt, iar la sfârşit se amestecă de­licat albuşurile bătute spumă tare.Se toarnă compoziţia în- tr-o formă rotundă ase­mănătoare cu forma de tort-savarină, tapetată cu fo­lie specială pentru copt. Se coace la foc moderat, cir­ca 50 de minute şi se scoa­te din formă clupă răcirea completă.

Intre timp, se caramelizează zahărul cu o lin­gură de apă. Când s-a for-l mat caramelul, se adaugă nucile zdrobite, se amestecă şi se scot pe o tavă unsă cu puţin ulei. Dupa ce se răcesc, se dau prin maşină.

Se taie blatul în trei felii, pe orizontală, se pune câte un strat sub­ţire de frişcă între feliile de blat, se montează tor­tul, se îmbracă în între­gime cu frişcă şi se pre­sară cu nuci carameliza­te. Se garniseşte cu cire­şe confiate. Se păstrează la rece până în momentul servirii.

Fantezie cu nuci

Fantezie cu nuci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.