Fantezie cu nuci
PrinteazaO reteta delicioasa cu nuci, oua, zahar, zahar vanilat, rom, faina, praf de copt, mac, frisca, cirese confiate .
- 5 ouă
- 150g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 250 g nuci măcinate
- 2 linguri rom
- 100 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 3 linguri cu mac
Ingrediente umplutura:
- 300 g friscă
Ingrediente decor:
- 300 g nuci
- 100 g zahăr
- 20 cireşe confiate
Mod de preparare:
Se bat gălbenuşurile spumă. Se adaugă câte puţin zahăr şi zahărul vanilat, continuând să se bată până se obţine o compoziţie cremoasă. Se amestecă apoi cu nucile măcinate, macul şi romul.
Se încorporează treptat făina cernută cu praful de copt, iar la sfârşit se amestecă delicat albuşurile bătute spumă tare.Se toarnă compoziţia în- tr-o formă rotundă asemănătoare cu forma de tort-savarină, tapetată cu folie specială pentru copt. Se coace la foc moderat, circa 50 de minute şi se scoate din formă clupă răcirea completă.
Intre timp, se caramelizează zahărul cu o lingură de apă. Când s-a for-l mat caramelul, se adaugă nucile zdrobite, se amestecă şi se scot pe o tavă unsă cu puţin ulei. Dupa ce se răcesc, se dau prin maşină.
Se taie blatul în trei felii, pe orizontală, se pune câte un strat subţire de frişcă între feliile de blat, se montează tortul, se îmbracă în întregime cu frişcă şi se presară cu nuci caramelizate. Se garniseşte cu cireşe confiate. Se păstrează la rece până în momentul servirii.
Fantezie cu nuci
Pofta buna!