Farfale cu piept de curcan
PrinteazaFarfale cu piept de curcan din: piept de curcan, farfale, ciuperci, patrunjel, unt, ulei, sare, piper, vin, pesmet, cimbru.
- 800 g piept de curcan
- 400 g farfale
- 200 g ciuperci
- o legătură pătrunjel
- 100 g unt
- 2-3 linguri ulei de floarea- soarelui
- sare
- piper
- 100 ml vin dulce
- o lingură pesmet
- cimbru uscat
Mod de preparare:
Se pun să fiarbă farfalele în apă clocotită cu sare şi puţin ulei de floarea-soarelui.
Se spală şi se curăţă ciupercile şi se călesc în unt. Pieptul de curcan se condimentează cu sare, piper, se stropeşte cu ulei şi puţin vin şi se bagă în cuptor.
Pastele fierte se scot în sită, se trec prin apă rece şi apoi prin unt. Se pun în tavă, se adaugă ciupercile, se presară pătrunjel şi pesmet şi se bagă în cuptor, la rumenit. Se lasă să se gratineze şi se servesc cu pieptul de curcan.
Pofta buna!