Farfale gratinate
PrinteazaFarfale gratinate din: dovlecei, rosii, ceapa, telina, morcovi, ardei, cartofi, usturoi, vinete, coriandru, cimbru, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 4-5 roşii
- 2 legături ceapă verde
- o ţelină mică
- 2 morcovi
- un ardei
- 2 cartofi
- 2 fire usturoi
- 1-2 vinete
- un fir coriandru
- cimbru uscat şi măcinat
- sare
- piper negru măcinat
- 2-3 linguriţe ulei de măsline
Mod de preparare:
Se curăţă vinetele, se taie felii subţiri, se sărează şi se pun într-o sită să se scurgă.
Morcovii şi ţelina, date pe răzătoarea mică, se călesc în ulei, se adaugă ceapa verde tocată mărunt, dovleceii, ardeii şi cartofii tăiaţi cubuleţe.
Se călesc la foc mic, iar când a scăzut zeama, se adaugă putină apă. Roşiile se opăresc, se decojesc şi se pun în cratiţă.
Vinetele se călesc. Se scot, se scurg şi se pun şi ele în cratiţă.
Se adaugă sare, piper, cimbru şi coriandru, usturoiul mărunţit şi se bagă în cuptor.
Pofta buna!