Farfalle all’Italia cu rosii uscate, busuioc si parmezan
PrinteazaFarfalle all’Italia cu rosii uscate, busuioc si parmezan
Ingrediente:
- 2 cepe
- 30 g rosii uscate
- 3 linguri ulei de masline
- 200 ml supa de legume
- 500 g farfalle
- Sare, piper
- 2 linguri de unt
- 1 lingura amidon
- 75 g parmezan proaspat razuit
- 1 lingura otet balsamic
- ½ legatura busuioc
Preparare:
Curatati ceapa si taiati-o pestisori. Taiati rosiile uscate fasii fine. Incingeti intr-o tigaie 1 lingura de ulei si caliti rosiile si ceapa amestecand continuu. Stingeti cu supa, dati odata in fiert, puneti deoparte.
Fierbeti pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand pastele sunt aproape gata adaugati untul si celelalte 2 linguri de ulei de masline in amestecul cu rosii, apoi lasati-l sa fiarba din nou. Pasati-l si ingrosati-l cu amidon.
Incorporati parmezanul si condimentati sosul cu sare, piper si otet balsamic, dupa gust. Spalati busuiocul si taiati-i frunzulitele fasii fine. Rasturnati pastele intr-o strecuratoare, lasati-le sa se scurga si asezati-le in farfurii sau castroane.
Turnati peste ele sosul deja preparat si presarati cu busuioc. Ornati cu crengute de busuioc si rozmarin.
Pofta buna