Farfalle cu broccoli, ansoa si ardei iute

Printeaza

Farfalle cu broccoli, ansoa si ardei iute din: broccoli, usturoi, fileuri de anşoa, ardei iuţi roşii, farfalle, sare, piper negru, seminţe de pin.

Farfalle cu broccoli, ansoa si ardei iute

Ingrediente:

  • 2 căpăţâni de broccoli
  • 1 căţel mare de usturoi, tocat mărunt
  • 15 fileuri de anşoa
  • 3 ardei iuţi roşii mici uscaţi, mărunţiţi ulei de măsline
  • 455 g farfalle uscate, de cea mai bună calitate
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 1 mână de seminţe de pin, uşor prăjite

Mod de preparare:

Scoateţi bucheţelele de la broccoli, apoi tăiaţi, curăţaţi şi tocaţi mărunt tulpinile. Intr-o tigaie, prăjiţi usturoiul, ansoa, ardeii iuţi şi broccoli la foc foarte mic, în câteva linguri de ulei de măsline, timp de 15 minute, cu capacul pus, adăugând puţină apă dacă e necesar.

Intre timp, dacă vreţi, puteţi zdrobi câteva dintre bucheţelele de broccoli, pentru a obţine un sos de consistenţa unui piure cu bucăţi mai mari. Asezonaţi după gust fierbeţi pastele farfalle în apă clocotită cu sare până se fac „al dente”.

Amestecaţi pastele scurse cu sosul delicios, adăugând puţin din zeama în care au fiert, dacă e cazul, şi presăraţi seminţele de pin chiar înainte de servire.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.