Farfalle cu broccoli, ansoa si ardei iute
PrinteazaFarfalle cu broccoli, ansoa si ardei iute din: broccoli, usturoi, fileuri de anşoa, ardei iuţi roşii, farfalle, sare, piper negru, seminţe de pin.
Ingrediente:
- 2 căpăţâni de broccoli
- 1 căţel mare de usturoi, tocat mărunt
- 15 fileuri de anşoa
- 3 ardei iuţi roşii mici uscaţi, mărunţiţi ulei de măsline
- 455 g farfalle uscate, de cea mai bună calitate
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- 1 mână de seminţe de pin, uşor prăjite
Mod de preparare:
Scoateţi bucheţelele de la broccoli, apoi tăiaţi, curăţaţi şi tocaţi mărunt tulpinile. Intr-o tigaie, prăjiţi usturoiul, ansoa, ardeii iuţi şi broccoli la foc foarte mic, în câteva linguri de ulei de măsline, timp de 15 minute, cu capacul pus, adăugând puţină apă dacă e necesar.
Intre timp, dacă vreţi, puteţi zdrobi câteva dintre bucheţelele de broccoli, pentru a obţine un sos de consistenţa unui piure cu bucăţi mai mari. Asezonaţi după gust fierbeţi pastele farfalle în apă clocotită cu sare până se fac „al dente”.
Amestecaţi pastele scurse cu sosul delicios, adăugând puţin din zeama în care au fiert, dacă e cazul, şi presăraţi seminţele de pin chiar înainte de servire.
Pofta buna!