Farfalle cu creveti si ricotta
PrinteazaFarfalle cu creveti si ricotta din: paste, creveti, ulei de masline, branza ricotta, rosii cherry, usturoi, fulgi de chili, patrunjel verde, busuioc verde, sare, piper.
- 200 g paste fainoase
- 200 g creveti decorticati (congelati)
- 2 linguri ulei de masline
- 200 g branza ricotta
- 5-6 rosii cherry
- 2 catei de usturoi
- 1/4 lingurita coaja rasa de lamaie
- 1/4 lingurita fulgi de chili (optional)
- patrunjel verde
- busuioc verde
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Căleşti usturoiul zdrobit într-o lingură de ulei de măsline, adaugi coaja de lămâie rasă şi creveţii decorticaţi semicongelaţi. Laşi toate ingredientele pe foc mic, circa 3-4 minute, amestecând mereu, până scade zeama lăsată de creveti şi aromele s-au combinat. Dai tigaia deoparte de pe foc.
Separat, fierbi pastele în apă cu sare, până capătă consistenţa „al dente”, le scurgi în strecurătoare, apoi le amesteci cu creveţii. Adaugi brânza ricotta, fulgii de chili (opţional), roşiile tăiate în patru, puţin pătrunjel verde tocat fin şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Amesteci uşor să nu se sfărâme ingredientele. Stropeşti cu restul de ulei şi serveşti salata, garnisită cu crenguţe de pătrunjel şi busuioc.
Farfalle cu creveti si ricotta
Pofta buna!