Farfalle cu legume
PrinteazaFarfalle cu legume din: paste farfalle, dovlecei, mazare, morcovi, fasole verde, telina, ceapa, porumb, fasole rosie, oregano, parmezan, ulei de masline, sare, piper, nuci.
- 500 g paste farfalle
- doi dovlecei
- 200 g mazare
- doi morcovi
- 200 g fasole verde
- o felie de telina
- o ceapa
- 100 g porumb boabe
- 200 g fasole rosie boabe
- o lingurita cu oregano
- 100 g parmezan
- 75 ml ulei de masline
- sare
- piper
- nuci
Mod de preparare:
Dovleceii se spală, se taie felii potrivit de groase, apoi cubuleţe. Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se fierb zece minute. Se taie cubuleţe şi se pun la călit în puţin ulei încins împre¬ună cu ceapa tocată mărunt.
După ce s-au călit cinci minute, se adaugă mazărea şi fasolea verde tăiată bucăţele şi fierte separat. Se presară fasolea roşie fiartă, boabele de porumb şi oregano. Se condimentează după gust, se adaugă cuburile de dovlecei, jumătate de cană cu apă şi se prăjesc ingredientele până scade sosul format.
Pastele se fierb în apă cu puţină sare, se scurg şi se pun peste legume. Se amestecă, se scot pe un platou şi se presară deasupra parmezanul ras. La amestecul de legume cu paste se mai pot adauga si nuci prajite usor in cuptor.
Farfalle cu legume
Pofta buna!