Farfalle cu pui si dovlecei
PrinteazaFarfalle cu pui si dovlecei din: farfalle, piept de pui, dovlecei, morcov, seminte de mac, ulei, usturoi, parmezan, patrunjel, sare si piper.
- 500 g farfalle
- 400 g piept de pui
- 2 dovlecei
- 1 morcov
- 1 lingura seminte de mac
- 100 ml ulei
- 1 catel de usturoi
- 50 g parmezan
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi pieptul de pui împreună cu morcovul, tăiat în cubuleţe, la fiert în 2 I apă cu 1 linguriţă sare. După 15 minute scoateţi-le şi tăiaţi carnea în feliuţe. între timp, puneti la fiert şi pastele, în 3 l apă cu 1 linguriţă sare. Tăiaţi dovleceii în cubuleţe şi căliţi-i în ulei, împreună cu morcovul scurs bine de apa în care a fiert şi feliuţele de piept de pui.
Când acestea s-au rumenit, adăugaţi seminţele de mac şi potriviţi de sare şi piper. Adăugaţi în tigaie pastele scurse bine de apă şi pătrunjelul tocat mărunt. Mai lăsaţi la foc mic 2 minute, apoi serviţi pastele fierbinţi, presărate pe deasupra cu parmezan ras.
Farfalle cu pui si dovlecei
Pofta buna!
Pastele astea cu pui mi-au dat de gandit