Farfalle cu somon si coniac
PrinteazaFarfalle cu somon si coniac din: farfalle (tăiţei), unt, ceapa, somon afumat, ulei de masline, zeamă de lămâie, coniac, smântână dulce, sare, piper.
Ingrediente:
- 180 g farfalle (tăiţei)
- 20 g unt
- 1 ceapă mică
- 100 g somon afumat
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingura zeamă de lămâie
- 2 linguri coniac
- 1/8 l smântână dulce
- sare, piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Tăiţeii se fierb, se scurg, se pun într-un castron şi se amestecă cu 10 g unt. Se toacă fin ceapa. Somonul se taie in fâşii subţiri.
Se înfierbântă uleiul de măsline şi restul de unt, se pun în el ceapa şi 1/2 din somon şi se călesc cam 5 min. Se amestecă zeama de lămâie şi coniacul.
Restul de somon se amestecă cu smântână şi se lasă să se încălzească, într-o altă oală. Tăiţeii se amestecă cu ambele feluri de sos de somon şi se condimentează cu sare şi piper.
Farfalle cu somon si coniac
Pofta buna!