Farfalle cu spanac si telemea
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de le cu spanac si telemea din: ceapa, bacon, ardei iute, spanac, branza telemea, paste, ulei de masline, sare si piper.
- 2 cepe
- 150 g bacon
- 1 ardei iute roşu
- 300 g spanac
- 150 brânză telemea sau feta
- 400 g paste scurte (de ex. farfalle)
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Baconul se taie bucati. Se toaca ardeiul iute. Se curata si se spala spanacul. Se toaca ceapa felii. Se fierb pastele al dente intr-o cantitate mare de apa cu sare, conforma indicatiilor de pe ambalaj.
Se incinge uleiul si se prajeste baconul; se scoate si se lasa sa se scurga pe prosoape de hartie.
Se adauga ceapa in tigaie si se lasa sa se rumeneasca. Se adauga bucatele de ardei iute si se prajesc; se adauga spanacul si se caleste; se sareaza si se pipereaza.
Se scurg pastele si se adauga la spanac, impreuna cu baconul. Se aseaza pe farfurii si se presara telemea zdrobita. Se presara deasupra piper.
Farfalle cu spanac si telemea
Pofta buna!