Farfalle cu sparanghel şi şofran

Printeaza

O reteta de farfalle cu sparanghel si sofran din: farfalle, sparanghel, ceapa, ulei de masline extravirgin, oua, patrunjel, supa de legume, sofran, sare si piper.

IngredienteFarfalle cu sparanghel şi şofran

pentru paste:

  • 350 g farfalle

pentru asezonare:

  • 10 fire de sparanghel
  • 1 ceapă mică
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 ouă
  • 1 legătură pătrunjel
  • 100 ml supă de legume
  • 1 plic de şofran
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Spală sparanghelul şi, cu ajutorul cuţitului econom, cură­ţă partea exterioară a tulpinii şi fierbe-1 2 minute în apă cu un praf de sare. Incinge uleiul, adaugă ceapa tocată şi căleşte-o până devine lucioasă, apoi pune sparanghelul tăiat rondele.

Stinge cu supa de legume şi lasă la fiert, pe foc mic, timp de 5 minute. Pune sare şi piper, după gust. Fierbe pastele al dente în apă cu sare în care ai pus şi şofranul.

Scurge pastele, răceşte-le sub jet de apă rece şi ase- zonează-le cu sosul de sparanghel. Separat, fierbe ouăle, curăţă-Ie de coajă, taie-le jumătăţi pe lungime şi fărâmiţea­ză gălbenuşul deasupra pastelor. Presară pătrunjelul tocat mărunt şi serveşte imediat.

Fierbe foarte puţin sparanghelul, lăsându-1 al dente, deoa­rece, atunci când îl încălzeşti cu pastele, căldura înmagazi­nată de acestea îl va mai înmuia puţin. Adaosul de gălbenuş sfărâmat peste paste are darul să dea o textură mai cremoasă preparatului.

Farfalle cu sparanghel şi şofran

Farfalle cu sparanghel şi şofran

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.