Farfalle cu sparanghel şi şofran
PrinteazaO reteta de farfalle cu sparanghel si sofran din: farfalle, sparanghel, ceapa, ulei de masline extravirgin, oua, patrunjel, supa de legume, sofran, sare si piper.
pentru paste:
- 350 g farfalle
pentru asezonare:
- 10 fire de sparanghel
- 1 ceapă mică
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 ouă
- 1 legătură pătrunjel
- 100 ml supă de legume
- 1 plic de şofran
- sare şi piper
Mod de preparare:
Spală sparanghelul şi, cu ajutorul cuţitului econom, curăţă partea exterioară a tulpinii şi fierbe-1 2 minute în apă cu un praf de sare. Incinge uleiul, adaugă ceapa tocată şi căleşte-o până devine lucioasă, apoi pune sparanghelul tăiat rondele.
Stinge cu supa de legume şi lasă la fiert, pe foc mic, timp de 5 minute. Pune sare şi piper, după gust. Fierbe pastele al dente în apă cu sare în care ai pus şi şofranul.
Scurge pastele, răceşte-le sub jet de apă rece şi ase- zonează-le cu sosul de sparanghel. Separat, fierbe ouăle, curăţă-Ie de coajă, taie-le jumătăţi pe lungime şi fărâmiţează gălbenuşul deasupra pastelor. Presară pătrunjelul tocat mărunt şi serveşte imediat.
Fierbe foarte puţin sparanghelul, lăsându-1 al dente, deoarece, atunci când îl încălzeşti cu pastele, căldura înmagazinată de acestea îl va mai înmuia puţin. Adaosul de gălbenuş sfărâmat peste paste are darul să dea o textură mai cremoasă preparatului.
Farfalle cu sparanghel şi şofran
Poftă bună!