Farfalle cu ton si fasole alba

Printeaza

Farfalle cu ton si fasole alba din: farfalle, ton, fasole, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, vin, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Farfalle cu ton si fasole alba

  • 600 g farfalle
  • 400 g ton întreg (conservă)
  • 250 g fasole boabe
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 400 g roşii în bulion
  • 100 ml vin roşu
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pui fasolea la fiert, iar după primele 10 minute schimbi apa cu alta fierbinte. Separat, fierbi pastele în apă clocotită cu sare timp de 7-8 minute.

Scurgi pastele de apa fierbinte, le treci printr-un jet de apă rece şi le laşi să se scurgă foarte bine, apoi le amesteci foarte bine cu 2 linguri ulei de măsline.

Acoperi cu un capac şi păstrezi pastele calde până când prepari sosul: tai ceapa şi usturoiul mărunt şi le căleşti în restul de ulei.

Adaugi tonul tăiat cubuleţe, roşiile în bulion, tăiate tot cubuleţe şi vinul. Laşi să fiarbă totul la foc mic, până când sosul scade la jumătate şi începe să se îngroaşe.

Pui fasolea, scursă de apă şi o condimentezi cu sare şi piper, amestecând uşor. Torni sosul obţinut peste pastele fierte şi ornezi totul cu frunze de pătrunjel verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.