Farfalle cu ton si fasole alba
PrinteazaFarfalle cu ton si fasole alba din: farfalle, ton, fasole, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, vin, patrunjel, sare, piper.
- 600 g farfalle
- 400 g ton întreg (conservă)
- 250 g fasole boabe
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 4 linguri ulei de măsline
- 400 g roşii în bulion
- 100 ml vin roşu
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui fasolea la fiert, iar după primele 10 minute schimbi apa cu alta fierbinte. Separat, fierbi pastele în apă clocotită cu sare timp de 7-8 minute.
Scurgi pastele de apa fierbinte, le treci printr-un jet de apă rece şi le laşi să se scurgă foarte bine, apoi le amesteci foarte bine cu 2 linguri ulei de măsline.
Acoperi cu un capac şi păstrezi pastele calde până când prepari sosul: tai ceapa şi usturoiul mărunt şi le căleşti în restul de ulei.
Adaugi tonul tăiat cubuleţe, roşiile în bulion, tăiate tot cubuleţe şi vinul. Laşi să fiarbă totul la foc mic, până când sosul scade la jumătate şi începe să se îngroaşe.
Pui fasolea, scursă de apă şi o condimentezi cu sare şi piper, amestecând uşor. Torni sosul obţinut peste pastele fierte şi ornezi totul cu frunze de pătrunjel verde.
Pofta buna!