Farfalle cu somon si branza din: farfalle, crema de branza, zeama de lamaie, somon, chives. Ingrediente: 350 g de farfalle 200 g crema de branza, slaba 1 lingurita zeama de lamaie 145 g somon afumat sau marint, rupt in bucati cateva fire de chives, taiate Mod de preparare: Prepară pastele conform instrucţiunilor de pe […]
Farfalle cu dovlecel, busuioc si parmezan
PrinteazaFarfalle cu dovlecel, busuioc si parmezan din: paste farfalle, dovlecei tineri, ulei de măsline, unt, supă de legume, zeamă de lămâie, şofran sau turmeric, parmezan, busuioc verde, sare, piper negru macinat.
Ingrediente:
- 500 g paste farfalle
- 3 dovlecei tineri
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 50 g unt
- 100 ml supă de legume
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 2 vârfuri de cuţit şofran sau turmeric
- parmezan ras
- busuioc verde
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Fierbi pastele „al dente”, le scurgi, le stropeşti cu uleiul, amesteci uşor şi le păstrezj la cald.
Decojeşti dovleceii, îi speli şi fi tai în rondele fine, pe care le căleşti pentru câteva minute, în unt topit.
Adaugi şofranul şi stingi cu supa caldă de legume.
După 8-10 minute de fierbere la foc mic, condimentezi cu sare, piper şi zeamă de lămâie.
In vasul cu dovleceii, pui pastele şi amesteci.
Repartizezi pastele în farfurii şi le presari cu parmezan ras.
Decorezi cu frunze de busuioc.
Farfalle cu dovlecel, busuioc si parmezan
Pofta buna!
Farfalle cu sos de rosii din: rosii, busuioc, ceapa, ulei, usturoi, sare, piper, farfalle. Ingrediente: 4 roşii curăţate de pieliţă şi tăiate cubuleţe 1/2 cană busuioc proaspăt 3 linguri ceapă roşie tocată 3 linguri ulei de măsline 1 căţel de usturoi pisat sare piper negru măcinat 250 g farfalle (paste) Mod de preparare: Roşiile, […]
Pofta buna!