Rețetă tradițională pentru visinata de casă din: visine, alcool, zahar, apa. Visinata este o băutură tradițională românească alcătuită din vișine și alcool. Este foarte populară în România și în alte țări din Europa de Est. Ingrediente: Vișine proaspete sau congelate (pot fi folosite și vișinele uscate) Alcool (de obicei, alcool alimentar, dar pot fi […]
Farfalle cu hribi şi flori de dovleac
PrinteazaFarfalle cu hribi şi flori de dovleac din: farfalle, hribi, flori de dovleac, mazare, gorgonzola, civeta, vin alb, sofran, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Ingrediente :
- 350 g farfalle
asezonare:
- 50 g hribi deshidrataţi
- 12 flori de dovleac (sau dovlecel)
- 150 g mazăre boabe congelată
- 50 g gorgonzola
- 2 căţei de usturoi
- 2 fire civetă (sau ceapă verde)
- 1/2 pahar vin alb
- 1 plic de şofran
- 5 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Inmoaie hribii în apă uşor călduţă. Decongelează mazărea şi spal-o sub jet de apă rece. Curăţă florile de dovleac şi taie-le bucăţi mari. Incinge uleiul într-o tigaie, apoi căleşte uşor, pe foc nu prea mare, usturoiul tocat.
Adaugă hribii hidrataţi şi mazărea scursă de apă. Pune sare şi piper, după gust, şi fierbe totul câteva minute, la foc mediu.
Pune florile de dovlecel şi stinge cu vin alb. Fierbe toate ingredientele 5 minute, la foc mediu, amestecând de mai multe ori.
Pune pastele la fiert într-o oală cu apă clocotită cu un praf de sare. Toarnă şi şofranul în apă, acesta colorând pastele în galben, dându-le şi o aromă delicată.
Scurge pastele când sunt fierte al dente şi răstoarnă-le în tigaia cu hribi. Adaugă gorgonzola tăiată cuburi, pune sare şi piper, după gust, şi amestecă totul pe foc mare.
Serveşte farfallele fierbinţi, după ce le-ai decorat cu civetă tocată (sau cozi de ceapă verde) şi le-ai stropit cu puţin ulei.
Farfalle cu hribi şi flori de dovleac
Poftă bună!
Rețetă tradițională pentru visinata de casă