Farfalle in sos de roşii
PrinteazaO reteta de farfalle in sos de rosii din: paste farfalle, sare, rosii, ceapa, ulei de masline, usturoi, piper, busuioc, piper, nucsoara si zahar.
- 400 g paste farfalle
- sare
- 1 kg roşii
- 1 ceapă
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguriţe piper
- busuioc
- piper
- nucşoară
- zahăr
Mod de preparare:
Pastele se pun la fiert în apă clocotită cu sare şi se lasă să fiarbă al dente, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Se opăresc roşiile cu apă clocotită, se decojesc, se curăţă de seminţe şi cotoare şi se taie pulpa cuburi. Se curăţă ceapa, se toacă şi se căleşte în ulei încins.
Se curăţă usturoiul şi se toacă; se adaugă în tigaie, împreună cu roşiile. Se dau în clocot şi se lasă să fiarbă cca 6 min. la foc moale, amestecând.
Sosul de roşii se condimentează după gust cu sare, zahăr, piper şi nucşoară; apoi se strecoară. Se trec pastele prin jet de apă rece şi apoi se lasă să se scurgă; se servesc în sos de roşii. Se ornează cu frunze proaspete de busuioc.
Farfalle în sos de roşii
Pofta buna!