Farfalle cu pui si legume din: farfalle, ulei, ceapa, piept de pui, anghinare, ardei, rozmarin, cimbru. Ingrediente: 500 g farfalle 2 linguri cu ulei de măsline 1 ceapă, curăţată şi feliată 2 piepţi de pui, tăiaţi mărunt 1 inimă de anghinare din conservă, scursă şi tăiată în sferturi 2 ardei graşi roşii, curăţaţi şi tăiaţi in […]
Farfalle cu telina si bacon
PrinteazaFarfalle cu telina si bacon din: farfalle, telina, bacon, rosii, ulei de masline, busuioc, parmezan, sare si piper.
- 400 g farfalle
- 3 tulpini de telina
- 300 g bacon
- 4 rosii
- 1 catel de usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- 2-3 fire de busuioc
- 2-3 linguri parmezan
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi pastele la fiert în 3 litri de apă, împreună cu 1 linguriţă rasă de sare şi fierbeţi-le la foc potrivit, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Spălaţi tulpinile de ţelină şi tocaţi-le julienne.
Incingeţi într-o tigaie mare uleiul de măsline şi căliţi la foc mic ţelina.
După 3-4 minute, puneţi baconul tăiat mărunt şi căliţi-l împreună cu ţelina 2-3 minute.
Adăugaţi roşiile opărite, curăţate de coajă şi tăiate în cubuleţe.
Potriviţi de sare şi piper, acoperiţi tigaia cu un capac şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 2-3 minute.
Puneţi apoi în tigaie pastele fierte, adăugaţi 2-3 linguri din apa în care au fiert pastele şi mai lăsaţi încă 2 minute să fiarbă amestecând din când în când.
La final, adăugaţi usturoiul şi busuiocul tocate mărunt şi amestecaţi bine.
Serviţi farfallele fierbinţi, presărate cu parmezan ras.
Farfalle cu telina si bacon
Pofta buna!
poate iti place si:
Farfalle cu pui si legume
Pofta buna!