Farfalle cu varza creata, pancetta, cimbru si mozzarella
PrinteazaFarfalle cu varza creata, pancetta, cimbru si mozzarella din: pancetta sau de bacon cu striuri conservat, ulei de măsline, usturoi, frunze de cimbru, varză creaţă (varză Savoy), parmezan, farfalle, sare, piper, ulei de măsline extravirgin, mozzarella din lapte de bivoliţă, seminţe de pin.
- 10 felioare de pancetta sau de bacon cu striuri conservat prin uscare, tăiate mărunt
- ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi, tocat mărunt
- 1 mână bună de frunze de cimbru
- 1 varză creaţă (varză Savoy) mare (fără frunzele exterioare), tăiată în sferturi, fără cotor şi tocată mărunt
- 1 mână de parmezan ras
- 455 g farfalle uscate, de cea mai bună calitate
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- ulei de măsline extravirgin
- 200 g mozzarella din lapte de bivoliţă, tăiată în cubuieţe cu latura de 1 cm
- 2 mâini zdravene de seminţe de pin, uşor prăjite
Mod de preparare:
Intr-o tigaie, prăjiţi pancetta în puţin ulei de măsline până ce se rumeneşte uşor.
Adăugaţi usturoiul şi cimbrul şi lăsaţi-le până se înmoaie.
Adăugaţi varza creaţă şi parmezanul, apoi amestecaţi totul şi acoperiţi cu un capac.
Mai gătiţi timp de încă 5 minute, scuturând din când în când tigaia, iar în paralel fierbeţi farfallele în apă clocotită cu sare până se fac „al dente“.
Atunci când varza s-a pătruns şi s-a înmuiat bine, asezonaţi după gust şi mai turnaţi nişte ulei de măsline extravirgin picant.
Puneţi farfallele scurse peste varză şi, în ultimul moment, adăugaţi mozzarella şi seminţele de pin. Serviţi imediat.
Farfalle cu varza creata, pancetta, cimbru si mozzarella
Pofta buna!