Fasii de dovlecei marinate
PrinteazaFasii de dovlecei marinate din: dovlecei, ulei de masline, suc de lamaie, sare, usturoi, boia, rozmarin.
- patru dovlecei de mărime medie
- sase linguri de untdelemn de măsline
- o lingură de suc de lămâie
- două linguriţe de sare
- doi căţei de usturoi
- un vârf de linguriţă de boia
- două linguri de rozmarin proaspăt
Mod de preparare:
Tăiaţi dovleceii în fâşii mici şi subţiri, folosind un cuţit bine ascuţit.
Intr-un mixer, procesaţi untdelemnul de măsline, sucul de lămâie, sarea, usturoiul, boiaua şi rozmarinul, până obţineţi un sos.
Inmuiaţi fiecare fâşie de dovlecel în sos şi aşterneţi-o pe o tavă a deshidratorului, cu folie nelipicioasă.
Deshidrataţi la 63 grade C, timp de e oră. Reduceţi temperatura la 46 grade C şi continuaţi deshidratarea, timp de două ore, până când dovleceii se pot mânca.
Pofta buna!