Fasole alba cu legume

Printeaza

Fasole alba cu legume din: fasole alba, morcovi, pastarnac, telina, sfecla, patrunjel, ceapa verde, marar verde, usturoi, ulei, boia iute, hrean, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 g fasole alba
  • 2 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 telina
  • 1 sfecla mai mica
  • 2 radacini de patrunjel
  • 3 fire de ceapa verde sau 1 fir de praz
  • 1 legatura marar verde
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita boai iute
  • 1 lingurita hrean
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi a fiert fasolea şi schimbaţi apa de 2 -3 ori întimpul fierberii, tot cu apă caldă. Cu­răţaţi legumele şi tăiaţi-le în cubuleţe cam de aceeaşi dimensiune.

Căliţi-le în ulei, împreună cu usturoiul pisat, ceapa verde tăiată mărunt, hreanu, sare, piper şi boia.

Turnaţi legumele călite peste fasolea fiartă, scursă de apă şi amestecaţi pentru omogenizare.

Presăraţi cu mărar verde tăiat mărunt. Se poate servi rece sau caldă.

 

Fasole alba cu legume

Fasole_alba_cu_legume

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.