Fasole aromata cu carnati
PrinteazaO reteta gustoasa de fasole cu carnati, sare, marar, usturoi, ceapa rosie, foi de dafin, piper, boabe, piper macinat, pasta de rosii, rozmarin, ulei.
- 600 g fasole albă cu bobul mic
- sare
- mărar
- 3-4 căţei usturoi
- 2-3 cepe roşii
- 2-3 foi de dafin
- boabe de piper
- piper măcinat
- 100 g pastă de roşii
- 600 g cârnaţi afumaţi
- 2 crenguţe rozmarin
- 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
Se alege fasolea, se spală în apă caldă şi se lasă de seara până dimineaţa să se înmoaie.
Dimineaţa se strecoară şi apoi se fierbe în 2-3 ape, cu un praf de sare. Se procedează aşa pentru a se elimina toxinele.
După ce a fiert, se scoate în sită şi se lasă la scurs. Se taie ceapa roşie solzişori şi se căleşte în ulei, doar cât să se înmoaie, apoi adaugă pasta de roşii şi fasolea fiartă.
Se toarnă apă călduţă şi se laşă să scadă şi să clocotească. Iahnia se condimentează cu sare, piper boabe si măcinat, foaie de dafin şi rozmarin şi se lasă să mai dea în câteva clocote.
Intre timp, se taie cârnaţii rondele, se prăjesc, apoi se Se scoate din cuptor şi se serveşte cu paine unsa cu usturoi si marar.
Fasole cu carnati
Pofta buna!