Fasole asortată cu bacon şi crutoane

Printeaza

Fasole asortata cu bacon si crutoane din: fasole verde, sare, fasole galbena, bacon, usturoi, paine, ulei de masline si piper.

Ingrediente:

  • 500 g fasole fideluţă verde
  • sare
  • 500 g faso­le fideluţă galbenă
  • 100 g fâşii de bacon sau kaizer afumat
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 felii pâine veche de-o zi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • piper

 

Mod de preparare:

Fasole asortată cu bacon şi crutoane: Se curăţă fasolea şi se pune la fiert în apă clocotită cu sare 10-12 min. Se trece prin jet de apă rece, apoi se scurge.

Se taie cuburi feliile de pâine. Se încinge ule­iul într-o tigaie mare şi se prăjesc crutoanele; se adaugă usturoi pisat şi bacon; se prăjesc puţin împreună.

Se sărează şi se piperează. Se adau­gă fasolea verde şi se călesc toate la foc iute 1-2 min. amestecând. înainte de servire se să­rează şi se piperează bine.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.