Fasole asortată cu bacon şi crutoane
PrinteazaFasole asortata cu bacon si crutoane din: fasole verde, sare, fasole galbena, bacon, usturoi, paine, ulei de masline si piper.
Ingrediente:
- 500 g fasole fideluţă verde
- sare
- 500 g fasole fideluţă galbenă
- 100 g fâşii de bacon sau kaizer afumat
- 2 căţei de usturoi
- 4 felii pâine veche de-o zi
- 4 linguri ulei de măsline
- piper
Mod de preparare:
Fasole asortată cu bacon şi crutoane: Se curăţă fasolea şi se pune la fiert în apă clocotită cu sare 10-12 min. Se trece prin jet de apă rece, apoi se scurge.
Se taie cuburi feliile de pâine. Se încinge uleiul într-o tigaie mare şi se prăjesc crutoanele; se adaugă usturoi pisat şi bacon; se prăjesc puţin împreună.
Se sărează şi se piperează. Se adaugă fasolea verde şi se călesc toate la foc iute 1-2 min. amestecând. înainte de servire se sărează şi se piperează bine.
Pofta buna!