Fasole batuta cu ceapa si usturoi

Printeaza

Fasole batuta cu ceapa si usturoi din: fasole, usturoi, ulei, ceapa, pasta de tomate, boia, sare.

 

Ingrediente:

  • 500 g fasole boabe uscată
  • 6 căţei usturoi
  • 200 ml ulei
  • 3 cepe
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 1/2 linguriţă boia iute
  • 1/2 linguriţă boia dulce
  • sare

 

Mod de preparare Fasole batuta cu ceapa si usturoi:

Pui fasolea la înmuiat cu o seară îna­inte. O speli şi o fierbi, iar după 10 minute scurgi şi o acoperi cu apă caldă.

Procedezi la fel de încă două ori, apoi o laşi pe foc până când boabele sunt fierte.

Le scurgi şi le pui într-un castron mai mare.

Pasezi cu blenderul, însă poţi folosi şi mixerul. Adaugi uleiul treptat (lasi două linguri, ca să căleşti ceapa), amestecând continuu.

Dacă este prea tare, adaugi pu­ţin din zeama în care a fiert.

Pui apoi usturoiul pisat şi condimentezi cu sare şi cimbru, după preferinţă.

Cureţi ceapa, o tai julien şi o căleşti în două linguri de ulei încins. Când s-a ru­menit, adaugi puţină apă şi o laşi să fiar­bă până scade.

Adaugi pasta de tomate, boiaua şi sărezi, după gust.

Mai laşi pe foc 2-3 minute, apoi pui sosul peste fasolea din castron.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.