Fasole batuta cu masline si busuioc
PrinteazaFasole batuta cu masline si busuioc din: fasole, ceapa, morcov, ulei, masline, usturoi, castraveti murati, cimbru, busuioc, sare.
- 300 g fasole boabe
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 50 ml ulei
- 50 g masline
- 2-3 catei de usturoi
- 2-3 castraveti murati
- 1 fir cimbru
- busuioc
- sare
Mod de preparare:
In seara dinaintea prreparării, se pune faasolea la înmuiat. A doua zi, se înlocuieşte apa şi se fierb boabele 2 ore, cu cimbru. După 1 1/2 ore se adauga morcovul si ceapa tocate. Castraveciorii se decojesc si se rad.
Se scurg legumele fierte si se mixeaza in blender cu usturoiul, adaugandu-se cate putin ulei. Se adauga felii de masline si castraveciori rasi.
Se condimenteaza cu busuioc, se sareaza dupa gust si se decoreaza cu masline.
Pofta buna!