Fasole batuta cu salata de varza rosie cu mar
PrinteazaFasole batuta cu salata de varza rosie cu mar din: fasole, morcovi, telina, pastarnac, ulei, usturoi, sare, piper, ceapa, bulion, pasta de susan, varza rosie, otet, mere.
- 500 g fasole
- 2 morcovi
- 1 ţelină mică
- 1 rădăcină de păstârnac
- 250 ml ulei
- 2-3 căţei de usturoi
- sare
- piper
- 3 cepe
- 2 linguri de bulion
- opţional 2 linguri pastă de susan
Pentru salată:
- 1 varză roşie mică
- 3 linguri oţet balsamic
- 2 mere
- ulei
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Pregăteşti fasolea bătută aşa: înmoi de seara fasolea în apă călduţă. A doua zi, o strecori şi o pui la fiert. Arunci apa după 10 minute şi o schimbi de alte două ori, la interval de 30 de minute, de fiecare dată ai grijă să fie apă fierbinte.
Pui fasolea din nou la fiert, în apă caldă uşor sărată, cu ceapa şi rădăcinoasele. Le fierbi până se înmoaie, după care le scurgi şile mixezi în blender împreună cu uleiul, usturoiul curăţat, sare şi piper după gust. Pentru o pastă mai fluidă, poţi să mai adaugi lichid în care au fiert legumele.
Opţional, mai poţi adăuga 2 linguri pastă de susan, care i îi dă un gust deosebit, i încingi uleiul şi căleşti 2 cepe tăiate solzişori.
Adaugi bulionul, sare, piper şi le mai căleşti puţin
Pregăteşti salata aşa:
Razi varza sau o tai fideluţă, o pui într-un castron, adaugi sare şi o freci bine. Storci varza de zeamă şi o pui în alt vas. Pui pe foc un vas cu puţină apă şi 3 linguri oţet balsamic. Laşi să dea în clocot, apoi opăreşti varza roşie. O scurgi repede §i, după ce s-a răcit, o amesteci împreună cu 2 mere curăţate de coajă şi tăiate cuburi, ulei şi piper după gust. O serveşti alături de fasolea bătută.
Pofta buna!