Fasole batuta cu usturoi si ceapa
PrinteazaFasole batuta cu usturoi si ceapa din: fasole, usturoi, ulei, ceapa, pasta de tomate, boia, sare.
- 500 g fasole boabe
- 6 căţei usturoi
- 200 ml ulei
- 3 cepe
- 1 lingură pastă de tomate
- 1/2 linguriţă boia iute
- 1/2 linguriţă boia dulce
- sare
Mod de preparare:
Pui fasolea la înmuiat cu o seară înainte. O speli şi o fierbi, iar după 10 minute scurgi şi o acoperi cu apă caldă. Procedezi la fel de încă două ori, apoi o laşi pe foc până când boabele sunt fierte.
Pasezi cu blenderul, însă poţi folosi şi mixerul. Adaugi uleiul treptat, amestecând continuu. Dacăeste prea tare, adaugi puţin din zeama în care a fiert. Pui apoi usturoiul pisat şi condimentezi cu sare şi cimbru.
Cureţi ceapa, o tai julien şi o căleşti în două linguri de ulei încins. Când s-a rumenit, adaugi puţină apă şi o laşi să fiarbă până scade. Adaugi pasta de tomate, boiaua şi sărezi, după gust.
Mai laşi pe foc 2-3 minute, apoi pui sosul peste fasolea din castron.
Pofta buna!